четврток 22 февруари, 2024

“Есенски базар“ во Скопје Сити Мол од 19 до 22 октомври

Утре (19 октомври), со почеток во 10 часот се отвора голем „Есенски базар“ во организација на Скопје Сити Мол и ќе трае до 22...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

Утре, регионална конференција на ЗНМ во собрание на Р. С. Македонија

Утре, 26 ноември (петок), во Собранието на Р. Северна Македонија, ќе се одржи регионалната конференција на тема ,,Подобрување на дијалогот меѓу парламентите и новинарите...

 10 милиони евра повеќе за културата во 2022 година

– Предлог-буџетот за културата за 2022 година изнесува три милијарди 855 милиони 548 илјади денари, или 62 милиона 692 илјади евра. Тоа е речиси 10...

ВКУСИ ЈА ТРАДИЦИЈАТА-НАЦИОНАЛЕН САЕМ НА ХРАНА И ПИЈАЛАЦИ

  На 7 октомври во Градскиот парк во Скопје, во 11 часот ќе започне Вториот национален саем на храна и пијалаци-информираат од Министерството за земјоделство...

ВАЖНО: Град Скопје 24 часа електронски во служба на граѓаните

Град Скопје од денеска ја става во функција електронската адреса за комуникација со граѓаните [email protected] како чекор кон транспарентно управување за Скопје 24 часа...

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации наскоро во Скопје

Партнерите во проектот ја одржаа втората работилница на која се дискутираше за стратегијата за идниот регионален центар за стручно образование и обука. Проектот Greenovet-European...

Одбележување на 5-ти Ноември – Меѓународен ден на Ромскиот јазик

Одбележувањето ќе биде во при УКИМ во Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ , Скопје, (Сала за состаноци) на 6 Ноември 2023 – Понеделник со почеток...

Директорот на МКЦ Русе Арсов си поднесе оставка

Директорот на МКЦ Русе Арсов, денес 30.12.2021 година, си поднесе оставка и испрати допис до медиумите кој го пренесуваме интегрално: Почитувани медиуми, МКЦ другари, МКЦ...

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија

22.11.2021, Скопје - Трајан Ангелоски е избран за нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија. Собранието на Сојузот го потврди изборот на денешната...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }