недела 19 мај, 2024

ВКУСИ ЈА ТРАДИЦИЈАТА-НАЦИОНАЛЕН САЕМ НА ХРАНА И ПИЈАЛАЦИ

  На 7 октомври во Градскиот парк во Скопје, во 11 часот ќе започне Вториот национален саем на храна и пијалаци-информираат од Министерството за земјоделство...

Се одржа Skopje air fair 2023

Здружението за подобро воздухопловство АВИКОН од Скопје, денес го одржа третото издание на SKOPJE AIR FAIR 2023. Овој настан е воздухопловно едукативен саем со...

Конкурсот за Град на културата за 2024 година

Министерството за култура го објави Конкурсот за финансирање проект од национален интерес, манифестација „Град на културата во 2024 година“. На Конкурсот, чија цел е создавање...

В сабота ќе се одржат 23 Пелагониски културно-научни средби

На 14 октомври, в сабота, од 12 часот  во Новаци ќе се одржи дваесет и третото издание на Пелагониските културно-научни средби. За време на настанот...

СКОПЈЕ- Реконструкција на пешачките патеки во „ГРАДСКИ ПАРК”

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и директорот на ЈП Улици и патишта, Борис Настов,  извршија увид и обиколка на реконструкцијата на патеките во...

Скопје: Шест децении чувар во заштитата на културното наследство

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска денеска присуствуваше на одбележувањето на 60-годишниот јубилеј од постоењето и успешно работење на Националната установа Конзерваторски центар –...

МБУЦ и Филхармонија бараат итна реакција

Факултетот за музичка уметност, ДМБУЦ „Илија Николовски Луј“ и Филхармонијата најостро реагира на скандалозните активности за узурпирање на јавниот простор помеѓу објектот на...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

Ја обезбедивме документацијата и парите, започнува реконструкцијата на Универзална сала

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска на прес-конференцијата за резултатите од Годишната програма за проекти од национален интерес во културата за 2024 година, на новинарско...

 Го враќаме симболот на Скопје – Универзалната сала

Министерката за култура Бисера Костадиновска- Стојчевска денеска ги најави градежните активности за реконструкција и адаптација на Универзалната сала, откако Министерството за култура со Договор...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }