среда 10 август, 2022

Потребни се стручни вештини и зелени иновации

18. 06.2022, Скопје Четирите центри за извонредност на стручно образование и обуки за зелени иновации, формирани во Скопје, Грац - Австрија, Васа - Финска и...

Нов ултразвучен апарат на Универзитетска клиника

Универзитетска Клиника за гастроентерохепатологија Скопје, на 17 јуни 2022 одржа прес-конференција по повод ставaње во функција на нов ултразвучен апарат кој ќе биде дел...

Геодетска комора: Законските измени да се носат во инклузивен и транспарентен процес

18.06.2022, Скопје - Законски решенија кои ќе бидат применливи во пракса и кои ќе креираат правна рамка за надминување на предизвиците и создавање на окружување...

Регионална конференција „Без предрасуди, само бизнис“

18. 06.2022 година, Белград Сојузот на  стопански комори на Македонија учествуваше вопрвата регионална конференција „Без предрасуди, само бизнис“ која се одржа во Белград во организација на...

“Иновации, развој и вработување во земјоделскиот сектор“

Фондацијата за локален развој и развој на информатички технологии - Гевгелија, на 17 јуни 2022, го реализира почетниот состанок (kick-off meting) во рамки на...

Индивидуалци и тимови наградени  за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

Тројца основци се добитници на првите три награди на конкурсот за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“ во рамки...

Наградени млади пијанисти

 Во духот на натпреварувањето, дружењето и одржувањето пријателство, Гевгелија го одржа 10 Меѓународен натпревар по пијано. Од 14 до 16 јуни, 2022 година, во...

Годишен концерт на “Мистик” 

17.06.2022  Танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија, денеска, со одржување на Годишен концерт, насловен Summer dance show 2022 година, ќе го одбележи 15-годишниот јубилеј од неговото работење....

Прогласени Првенците на генерацијата 

 Четирите основни училишта во општина Гевгелија ги прогласија 4 Првенци на генерација во учебната 2021/2022 година. Согласно критериумите за постигањата во текот на основното образование...

Се подготвува новото издание на Тера Мадре

14.тото издание на Тера Мадре Салоне дел Густо,  ќе се одржи во Торино од 22-26 септември 2022 година. Terra Madre, е најголемиот собир на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }