сабота 25 мај, 2024

Швајцарија и “Пакомак” со инвестираат селектирање на амбалажен отпад

Минатата година, Пакомак со поддршка на Швајцарија постави повратни вендинг машини за селектирање на пластични шишиња и лименки во повеќе големи маркети низ државава....

Вчеравечер се отвори 8.издание на „Џифони Македонија“- Џифонци се препуштија на магијата на филмот...

На „Џифони Македонија“ откриваме нови хоризонти – Џифонци од денеска се препуштаат на магијата на филмот и креацијата  Скопје, 26 септември Задоволство ми е што...

Предлог – законот за управување со Охридскиот Регион придонесува за зачувување на статусот на...

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на јавната расправа за Предлог-законот за управување со природното и културното наследство на Охридскиот Регион, која се одржа во...

Замина во вечноста  легендата Невенка од “Мањифико”

Вчера, 25 август 2022 година, во вечнитен легенди влезе големата легенда на музичкото небо Невенка Кочовска, вокалистка на легендарната група „Мањифико“, една од најславните...

“Меѓаши” бара правилен однос и чист воздух за децата од Кочани

На 22.3.2022 година бевме информирани дека Општина Кочани, изнела неколку стотини деца од општинските училишта на пошумување. Во активностите при пошумувањето на децата...

Црвен крст секогаш во служба на оние на кои им е помошта најпотребна

Месец мај беше преполн со активности  на Црвениот крст, по повод одбележување на 8 Мај-Светски ден на Црвен крст крст и Црвена полумесечина и...

Битола: Над 600 посетители на еднодневниот Саем на креативни индустрии

Битола, 25 Ноември 2022 Повеќе од 600 посетители, од кои најмногу основци и средношколци, ги погледнаа креациите и иновациите на креативниците од Битола и...

Поддршка на проекти од културата во единаесет општини

Скопје 30.01.2024 Денеска на првата седница на преодната Влада беше усвоена информацијата за Програмата за користење средства за капитални дотации до единиците на локалната самоуправа...

Потребни се стручни вештини и зелени иновации

18. 06.2022, Скопје Четирите центри за извонредност на стручно образование и обуки за зелени иновации, формирани во Скопје, Грац - Австрија, Васа - Финска и...

Ревитализација на депонијата кај Сува Река

Започнаа изведбените активности за затворање и ревитализација на старата депонија кај Сува Река. Со воведувањето во активностите од страна на подизведувачот и отстранување на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }