среда 10 август, 2022

Се одржа “Вртешка 2022”

Последениот викенд на Јуни од 23 до 26ти, во Планинарскиот дом Вртешка на планината Плачковица се одржа првото издание на “Центар за Интердисциплинарни Активности - Вртешка...

Се одржа обука за климатски промени

Денес (4 јули 2022), во просториите на ООУ „Александар Македонски“, Општина Аеродром беше реализирана обука за образование за климатски промени и Архуска Конвенција со...

Успешно се одржа втората Мировна средба на “Меѓаши”

Мирот е најврвната општествена човекова вредност, која ѝм овозможува на луѓето да го живеат својот живот квалитетно, без стравови, агонии, неизвесности, ризици и во...

Лекарската комора избра нови членови на органи и тела на управување

02. 07.2022, Скопје Проф. д-р Калина Гривчева Старделова е реизбрана за претседател на Лекарската комора на Република С. Македонија на конститутивната седница на Собранието шна...

Сертификат за деловна успешност за 30 компании

02. O7.2022, Скопје Триесет претпријатија од различни дејности го активираат Сертификатот за деловна успешност со што се потврдува дека имаат достигнато висока бонитетна оцена А...

Лара и Ирина на Детска Евровизија 2022

https://m.youtube.com/watch?v=EVeqs67OO9A&feature=emb_title Лара Трпческа, ќерката на пијанистот Симон Трпчески, и Ирина Давидовска ќе ја претставуваат Македонија на Детската Евровизија 2022 година во Ереван. Дуото беше избрано...

Се одржа панел дискусија „Корупцијата во урбанизмот и градежништвото“

Коалиција „Сите за правично судење“ во рамките на Годишната програма за работа за 2022 година, финансирана од страна на Европската комисија преку Делегацијата на Европската унија во Скопје организираше...

 Тера Мадре Салоне дел Густо: Конференции, работилници, дегустации, во знакот на регенерација на храната

Повеќе од 3000 земјоделци, готвачи и активисти за храна од 150 земји ќе се соберат во Торино, Италија од 22 до 26 септември 2022...

Модна ревија во ГТЦ

Љубителките на елеганцијата, претставена преку свечени фустани, минатата недела имаа можност да уживаат во модната ревија  во ГТЦ, што ја ја организираше "Fashion lady". Неколку...

Концерт по повод сто години од раѓањето на Александар Сариевски

Се навршуваат сто години од раѓањето на величествената славна македонска музичка легенда Александар Сариевски и по тој повод годинава, на 15 јули ќе се...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }