вторник 18 јуни, 2024

Изложба: Попаметни граѓани за интервенција во јавниот простор

Скопје,25 октомври 2023 На изложбата „Попаметен град“, која е дел од фестивалот АКТО 18, неодамна, беше изведен дел од процесот/перформансот во развој насловен „Попаметни граѓани...

Отворен е повикот за наградата ДЕНЕС

Повикот за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуел(е)н/а уметни(к)/чка во С. Македонија до 35 години која подразбира двомесечна програма за престој на уметници во Њујорк...

КИЦ Битола, се отвора Првото меѓународно биенале на минијатурни графики и цртежи– Битола 2023

На Првото меѓународно графичко биенале на минијатурни графики и цртежи Битола 2023, кое се отвора вечерва 15 Ноември 2023 година, ќе бидат изложени над...

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ Мирослав Масин во Даут пашин амам

Изложбата на Мирослав Масин насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ ќе биде отворена во објектот Даут пашин амам, на 15.5.2024, во 20...

Влатко Стефановски и Кит Ричардс за отворањето на петтото издание на Филмскиот фестивал Скопје...

Во периодот 2 – 7 септември, на локации како Музеј на Град Скопје и Кинотека на  Македонија ќе се организира 5-то издание на Филмскиот...

Изложба „ Сè што ни е заедничко“ во МСУ – Скопје

Во петок на 20 октомври, во Музејот на современата уметност – Скопје, во 20 часот ќе биде отворена меѓународната изложба „Сè што ни е...

Mанифестацијата “Мал битолски Монмартр“ ги објави наградите за 2020. година

Стручното жири на меѓународниот детски ликовен конкурс за 38-та Светска изложба и 39-от „Мал битолски Монмартр“ ги избра најдобрите ликовни творби за годинашната манифестација....

Бојан Ковски отвора најнова изложба, “Симбиоза”

Уметникот Бојан Ковски ќе ja отвори својата најнова изложба "Симбиоза" во Музејот на Град Скопје на 29 февруари 2024 година. Овој уникатен приказ ветува...

Изложбата Симбиоза е во Музејот на Град Скопје

Музејот на Град Скопје со задоволство ja најавува изложбата на Бојан Ковски, „Симбиоза“, која започна на 29 февруари 2024 година. Изложбата ветува хипнотизирачко спојување...

Мурал “Оставете нè во мир!”

Францускиот институт во Скопје, Гете институтот и здружението „Лоја" од Тетово од 1. до 7. мај 2023 год., реализираат проект, насловен како „Оставете нè...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }