среда 12 јуни, 2024

Ретро медиуми – Безвременската приказна за Пипи долгиот чорап

Пишува Татјана Гогоска Во рамки на медиумите оние пишаните (литературата), но и театарот а посебно телевизијата и филмот, еден лик како насмеана сенка поминува секогаш...

Бритни Спирс – Кога славните не можат да го издржат притисокот на животот

Денеска фотографиите на Бритни Спирс како излегува од психијатриско лекување ги преплавија сите светски медиуми, но и ги шокираа нејзините фанови. Таа воопшто не...

Режисерот Полански со тужба против Американската Академија за филмски уметности

Дека светот на филсмката индустрија и шоу бизнисот не можат без некакви скандали и процеси за долго, докажува и најновиoт потег на  Роман Полански,...

Медиуми и состојби Македонија – Кодексот на новинарите, пишани зборови без примена

Пишува М-р Татјана Гогоска Во основата на информирањето на јавноста и работата на медиумите се новинарите Тие пак за  своето работење многу одамна имаат...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }