сабота 20 јули, 2024

Културно Уметнички Работници одржаа концерт по повод 25 години постоење

На 25 мај 2024 година, во Младинскиот Културен Центар се одржа концерт по повод 25 годишнината од активната работа на рок групата Културно Уметнички...

Оффест 2024- со отворено срце и чиста душа!

Од шести до деветти јуни 2024 година се одржа познатиот бренд фестивал- Оффест со многу музика од разни страни на светот. Четвртата, завршна, вечер на...

“Распеана чаршија” на втор ден Спасовден

Утрешниот втор ден (11 јуни 2024 година) од културно- уметничкото чествување на Спасовден 2024 година, како заштитник на градот Гевгелија, ќе продолжи со традиционалната манифестација...

Младински образовен форум одбележа 25 години постоење

Преку рефлексија на достигнувањата на Младински образовен форум (МОФ), но и преку отворена дебата за иднината на образованието и улогата на младите во нашето...

Вечерва- Висенте Амиго, најголемата ѕвезда на Оффест!

По првите две извонредно успешни фестивалски вечери, OFFest продолжува да го чекори своето 23. издание. Во рамките на третата вечер, во Националната опера и...

СЕМЕЈСТВОТО АНДОНОВСКИ: Данците ќе ги изненадиме со сладолед од преспанско јаболко!

Репортажа од Балеруп! Мишелин ѕвездите кои своевремено ги добиваше ресторанот „Нома“ во Копенхаген, на шефот Рене Реџепи, со потекло од Македонија, како и светската слава...

Најдобри се: Џезериве го продолжуваат делото на Свети Климент, на описменување, на издигнување на духот!

Ние ги уживаме, светот ги признава! Националниот џез оркестар вечерва, Први Јуни 2024 година, оствари уште еден голем концертен успех со кој повеќе од дефинитивно...

Пијан Славеј го претстави албумот “Нудист”  

Со воведен говор на промоторот Костадин Шурбановски, потоа и со обраќање на Пијан Славеј и на крај со изведба на три песни од албумот...

Промоција на “Нудист” на Пијан Славеј

Во пресрет на 23. ОФФест (6-9 јуни), промоција на новото (51) издание на SJF Records, албумот „Нудист“ на ПИЈАН СЛАВЕЈ. Сабота, 1 јуни, 13 во...

Социо- културен настан на платото на Офицерскиот дом-КИЦ Битола

  31.05.2024, Плато-Офицерски дом, КИЦ Битола, 11.00 часот Под мотото „ Да бидеме креативни, а не девијантни“ Општинскиот совет за превенција на детско претстапништво - Битола и...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }