ПЕНКА МУКАЕТОВА, ГЕНЕРАЛЕН МЕНАЏЕР НА КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП: Задоволството му припаѓа на оној кој...

"Ве покануваме да присуствувате на оваа хумана акција, бидејќи задоволството му припаѓа на оној што дарува”. Под ова мото, а по повод "Недела на...

“Наш град“ со работилница на тема „Јавните простори и улогата на граѓаните и општините...

Утре, 10 ноември 2021 година во Јавна соба Скопје ќе се одржи работилница „Јавните простори и улогата на граѓаните и општините во нивното планирање,...

Политикологот проф. д-р Илбер Села и писателот Фејзи Бојко, добитници на награди „22 Ноември“

Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните...

Повеќе културни настани во Гевгелија во само неколку денови

На 3 ноември 2021 се одржа изложба на фотографии „Уметниците и Пресвета Богородица“- црква „Свети Кирил и Методиј“ на која беа прикажани најстарите икони...

Клиниката за гастроентерохепатологија воведува нова процедура за третман на заболување на хранопровод

08.11.2021, Скопје  На Универзитетската Клиника за гастроентерохепатологија денес за прв пат беа изведени три интервенции на Радиофреквентна аблација кај пациенти кои страдаат од Баретов езофагус. Ова...

ОУ Димитар Миладинов е наградено со престижна награда за “Врвен акционен климатски проект”

На 4 Ноември годинава, на основното училиште Димитар Миладинов од Скопје, Македонија, му беше доделена наградата за Проектот за климатски активности School of Excellence....

Неделна дискусија во Лекарска комора: Во услови на пандемија да не се дозволи...

07.11.2021, Скопје - „Хередитарен ангиоедем: Современи тераписки и дијагностички протоколи во ерата на Ковид-19“, беше тема на неделната онлајн дискусија која со редовна динамика ја организира Лекарската комора со...

Крводарителска акција на Консалтинг Интер Груп

По повод Недела на претприемништвото, Консалтинг Интер Груп на 17.11.2021 година (Среда) организира КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА која ќе се одржи во просториите на Општина Кавадарци...

Честитка за 75-годишниот јубилеј на УНЕСКО

Република Северна Македонија со честитка се вклучи во одбележувањето на 75-годишнината од основањето на УНЕСКО. Пораките што секоја земја ги испраќа во светот, а...

Продолжен е рокот за поднесување на пријавите на Годишните конкурси

Продолжен рокот за поднесување на пријавите на Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес по одделни области и активности од културата за 2022...

Последни вести

.td-container, .tdc-row { width: 1095px }