недела 25 февруари, 2024

Италијанките Мелиса и Рања подготвени за детски Евросонг

На 26 ноември 2023 година ќе се одржи Детската Евровизија во Ница. Од канцеларијата за печат и медиуми на Раи нѐ информираат дека Мелиса...

ОУ „Ристо Крле“ од Кадино го одбележа патрониот празник

Општинското основно училиште „Ристо Крле“ го одбележува патрониот празник .Во чест на патронот,врвен класик на македонската драма -РИСТО КРЛЕ, се организираа денови на училиштето...

Да ја покажеме хуманоста и да подариме

„Детски книги за широки насмевки“ е мотото на традиционалниот хуманитарен настан         по повод месецот на книгата на ОУЈДГ „Димче Мирчев“ од Велес...

Заедно сме подобри

Во Европската куќа во Велес, Меѓуопштинското здружение на лицата со телесен инвалидитет на општините Велес,Градско и Чашка-Мобилност Велес на 15.11.2023 година се одржа завршен...

БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

На 9 и 10 октомври во Крушево, се одржа семинар насловен БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА во...

Кочани: „НЕ!“ за родовата идеологија во училиштата

 Во Кочани се  продолжува со собирање потписи за Петицијата "НЕ за родовата идеологија во училиштата, актите и документите во Општина Кочани”. Собирањето на...

ДЕТСКИ ГЛАСОВИ ПО ЧЕТВРТ ПАТ ВО РЕСЕН

Повторно во програмата на „Преспанскиот јаболкобер 2023"ќе се одржи четвртата поетска манифестација ДЕТСКИ ГЛАСОВИ 2023 со следната програма: *14 часот дружење на поетите и менторите...

КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ КУПИ НЕБО? – ПИСМО НА ИНДИЈАНСКИОТ ПОГЛАВИЦА СИЈЕТЛ...

Како може да се продаде или купи небо и топлина на Земјата? Такво нешто нам ни е сосема туѓо. Ние не сме сопственици на...

ФЕСТИВАЛОТ „МЛЕКО“ ПО ВТОРПАТ ВО ПРИЛЕП

В сабота на 2 септември, во прилепската чаршија, кај Саат кулата, од 10 до 18 часот ќе се одржи манифестацијата Млеко 2023: Вкусот на...

Во мај, “Калинка” повторно ќе запее

По неколкугодишна пауза, во Гевгелија, од оваа година се возобновува Интернационалниот детски музички фестивал „Калинка“, еден препознатлив гевгелиски музички бренд. По тој повод, на прес-...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }