понеделник 22 април, 2024

Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни ветувања – “До зголемена инклузија”

Mодернизирани училишта со лифтови за пристап на лица со попреченост за секое училиште и зголемување на можностите за нивно активно вклучување во општеството- е...

ЗОО СКОПЈЕ- НЕ БЕВ ВО АФРИКА А ВИДОВ НИЛСКИ КОЊ

   Зоолошката градина Скопје, денеска со Eдукативен час и проекција на филмот “Мадагаскар” го одбележа 15. Февруари-  Светскиот ден на Нилскиот коњ. Покрај живеалиштето на Буцо,...

Соработката со медиумите можност за актуелизирање на состојбите на младите

Младински Сојуз, организација за млади е партнер организација во проектот „Employyouth for Western Balakan and Turkey“ чија цел е да обезбеди поголемо вклучување на...

” КЛИМАТСКА ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА – УЧЕСТВУВАЈ И ТИ “

„Климатската едукативна акција-учествувај и ти“ е поддржан од Министерството за животна средина и просторно планирање, а инплементирана од страна на  од НВО ЗЕОООП од...

“Приказна за Моцарт” вечерва во КИЦ на РСМ во Софија

Вечерва, 10 декември 2021, во 18 часот во КИЦ на РСМ во Софија ќе се одржи музичко едукативната претстава за деца и родители „Приказна за Моцарт“, во...

ВЕСНА ДИМЧЕВСКА: Во хорот “Пиколо” се доаѓа од љубов кон музиката!

Една од најубавите работи што и се има случено на македонската музичка сцена, несомнено е детскиот хор "Пиколо", кој постои повеќе децении. Убава можност...

Во Охрид се одржува Википедија тим билдинг

Охрид, 23 октомври 2021 Овие три дена во Охрид се одржува Вики тим билдинг, на координаторите на Википедија на македонски јазик во Организација на ГЛАМ...

До 30 декември отворен детскиот ликовен конкурс „Зимска приказна”

Во пресрет на Нова година и Божиќ, Амбасадата на Русија во земјава објавува нов детски ликовен конкурс „Зимска приказна", посветен на традициите за овие...

Комуникациски вештини – Моќ и манипулација

Извадок од книгата „ Кажи ми да ти кажам “ -комуникација и развој на комуникациските вештини кај младите од авторот М-р Татјана Гогоска  Како да...

Ѕвончето оваа година нема да заѕвони за над 40. 000 ученици во Македонија кои...

Деновите се нижат и прават мозаик, кој после седум месеци ставање на образованието на децата и младите настрана, под изговор „да се грижиме за...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }