вторник 19 септември, 2023

Презентирани Препораките за етичко известување за млади и деца

Да се избегнува дискриминација, стереотипи и сензационалистички ачини на известување за децата и младите, да се почитува и афирмира ивниот дигнитет и да им...

„Остани дома“ и уредувај страници на Википедија -мото на ГЛАМ Македонија

Пред прогласувањето на пандемија од коронавирус, и пред вонредната состојба во земјава, членовите на ГЛАМ Македонија работеа на реализација на неколку проекти, како на...

49-тото издание на Џифони во Италија во тек-младите Џифонци од Македонија дел од...

Младите Џифонци, дел од Филмскиот фестивал Giffoni - Македонија, деновиве имаат можност да бидат дел од овој најголем филмски настан за млади во Европа...

Годишен концерт на “Мистик” 

17.06.2022  Танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија, денеска, со одржување на Годишен концерт, насловен Summer dance show 2022 година, ќе го одбележи 15-годишниот јубилеј од неговото работење....

Музика, поезија и ликовна уметност во КИЦ Битола

Битола, 29.03.2023 КИЦ Битола продолжува со интезивна културна агенда оваа недела во КИЦ Битола. Денеска е исклучителен ден за 48 талентирани пијанисти, на возраст од 7...

“Распеано детство” ќе се одржи на Први Јуни

 Меѓународниот детски фестивал "Распеано детство 2023" ќе се одржи по 18-ти пат во Куманово. Фестивалот е од меѓународен карактер и се очекува учество на...

Литературна манифестација и зборник “Рукописи 42“ во Панчево и Белград со учество на автори...

Ова година во литературниот зборник „ Рукописи 42“ ќе бидaт застапени 61 автор од Србија, Црна Гора, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Македонија. На...

20-ти ноември – Светски ден на детето: Да го слушнеме гласот на децата

20 ноември 2021 https://www.facebook.com/megjashi/ http://www.childrensembassy.org.mk/ И оваа година, Првата детска амбасада во светот Меѓаши, им го отстапи просторот на децата самите да проговорат и да го одбележат...

Voices – Мораме да побрзаме за да ја спасиме планетата Земја порачуваат младите

Состојбата на земјата е зафатена од климатски промени, популацијата расте до критични бројки, наскоро се очекува да стигне до 10 билиони, се побрзо и...

Започнува проектот “Секое дете со својата автентичност”

Општинската организација на Црвениот крст во Гевгелија започнува со имплементација на проетот: „Секое дете со својата автентичност“. За таа цел, во просториите на ОО...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }