понеделник 20 мај, 2024

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРЦЕ ЃОРЃИЕВСКИ: Семејство- тоа значи да се има цел еден свет, дома!

Младиот градоначалник на Кисела Вода Скопје, господинот Орце Ѓорѓиевски, кој со своите дела и организираност откако е на оваа функција целосно ја смена "плочата...

Со почит кон делото на професорката и писателка ЛЕНКА ПОПОСКА- ГОГОСКА

Скопје, 17.04.2024 Минатата недела во Скопје почина почитуваната професорка Ленка Попоска-Гогоска, (1 февруари 1940, с. Битуше)- македонска писателка, магистер по педагошки науки и професор, една...

Новинарите присуствуваа на снимање на “Скејтањето не е за девојчиња“ во Драчево

Драчево, 17.04.2024 По речиси две недели откако почна снимањето на филмот, новинарите вчера беа поканети на снимање на новите сцени, кое се одвива во Средното...

СЕ ЗАЈАКНУВА ВЕРБАТА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ КОН АГРОЕКОЛОШКАТА ЗАШТИТА

Биљана Консулоска Гвероска, научен советник и редовен професор во Начниот институт за тутун во Прилеп, при УКЛО   Нејзината научноистражувачка работа, која започнала пред 30 години...

На денешен ден е објавен албумот “Бубачки и градски ѕверки” на Ена Веко

На денешен ден, 15 април на плоча е објавен албумот "Бубачки и градски ѕверки"- првиот и единствен објавен албум на атрактивната македонската изведувачка Ена...

Влатко Стефановски и Александар Масевски направија заедничка песна “Лесно”

https://youtu.be/zssmGCEWGR0?si=IYfoS5ThE0DeV7Ep "Лесно" е насловот на песната која произлезе од соработката со Влатко Стефановски. Оваа спонтана соработка на обострано задоволство вроди со музичка креација која е...

Денес, 50 години од победата на АББА со Ватерло, најславната победа на Евровизиите

На денешен ден пред точно 50 години се случи една од најважните пресвртници во Евровизиите и воедно и во кариерата на шведската група АББА,...

ЛЕГЕНДА: Мирко Попов стана феномен, лекција, музика и прашање на денешницата!

5 април 2024 година, Скопје Спореден со бесмртните Рацин, Мартиновски, Ацо Шопов, Шпато, денес се одржа комеморација, во чест на Мирко Попов, пионерот на...

Почна снимањето на “Скејтањето не е за девојчиња”

На 2-ри април 2024 година продукцијата Систерс и брадер Митевски започна со снимање на долгометражниот филм „Скејтањето не е за девојчиња” во режија на...

Изложба на три генерации Ташковски

На 11 Април 2024 година во 19 часот во Галерискиот простор на МАНУ се одржи изложба на трите генерации Ташковски. Првата генерација е академик Васко...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }