понеделник 2 октомври, 2023

Voices – Мораме да побрзаме за да ја спасиме планетата Земја порачуваат младите

Состојбата на земјата е зафатена од климатски промени, популацијата расте до критични бројки, наскоро се очекува да стигне до 10 билиони, се побрзо и...

Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува“ во Гевгелија на 31. мај и 1. јуни

„Џифони Македонија“ продолжува да патува низ нашата земја. На 31 мај и 1 јуни ќе се одржи Филмскиот феситивал за млади „Џифони патува во...

„Младите доаѓаат“, настап на талентирани ученици со Филхармонија

„Младите доаѓаат“ е насловот на претстојниот концерт на Филхармонија кој ќе се одржи овој четврток, на 23 мај во 20 часот. Следејќи ја традицијата, и...

Од мајскиот број на Voices – Набљудувај, набљудувај, набљудувај

Од мајскиот број на Voices, магазин за сите млади луѓе во светот во издание на Волонтерски центар од Скопје  издвојуваме Набљудувај, набљудувај, набљудувај Долго време изработував...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Радовиш на 10 и 11мај

Џифони Македонија продолжува да патува низ Македонија. На 10 и 11мај в оЦентарот за Култура "Ацо Караманов" ќе се одржи Филмскиот феситивал за млади...

Википедија на македонски јазик се збогати со над 500 нови статии на германски...

Деновиве (од 3 до 5 мај 2019 година) се одржа тродневен германски Викикамп за членовите на Вики клубовите  во Македонија, под мотото „Запознајте ја...

Литературна манифестација и зборник “Рукописи 42“ во Панчево и Белград со учество на автори...

Ова година во литературниот зборник „ Рукописи 42“ ќе бидaт застапени 61 автор од Србија, Црна Гора, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Македонија. На...

Во светот на младите-Средба со Никола Лекиќ студент по диригирање во Белград

Средбата со младиот талентиран Никола Лекиќ, студент по диригирање на Белградската Музичка Академија, ја имав во неговото родно Скопје, а поводот беше неговото присуство...

Кралство на друштвените игри во Волонтерски центар Скопје

Уште една убава акција за младите . На 18-ти Април во просториите на Волонтерски Центар Скопје, во 18:00 часот не заборавајте да појдете и...

Kако да научите странски јазик најлесно- Следете ги упатствата на “Voices”

Оставете ги на страна книгите по граматика и почнете да учите! Дали сте посакале некогаш да научите некој јазик, а сепак да не платите за...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }