недела 21 април, 2024

RYCO на ред ги стaвa темите поврзани со младинската агенда

  Регионална Канцеларија за младинска соработка (RYCO) на ред ги стaвa темите поврзани со младинската агенда, вклучување на младите во регионални проекти и генерално, програмите...

Карате клубот „ЗАНШИН-ДО“ со нови медали

На балканскиот турнир "Златен куп Тетово 2023" кој се одржа во Тетово на 21.10.2023 година карате клуб „ЗАНШИН ДО “- БИТОЛА настапи со 10...

Фолконика ја промовираше новата музичка фолк сликовница „Пилето ми пее“

Скопје, 28.11.2023 година „Пилето ми пее“ е новата музичка фолк сликовница што ја издаде Фолконика. Сликовницата е дел од проектот „За инклузивна народна песна...

Годишен концерт на “Мистик” 

17.06.2022  Танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија, денеска, со одржување на Годишен концерт, насловен Summer dance show 2022 година, ќе го одбележи 15-годишниот јубилеј од неговото работење....

Започнува проектот “Секое дете со својата автентичност”

Општинската организација на Црвениот крст во Гевгелија започнува со имплементација на проетот: „Секое дете со својата автентичност“. За таа цел, во просториите на ОО...

Библиотеката “Григор Прличев” ви препорачува наслови

Во неделната понуда на нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид доминираат книгите сомотивациска содржина сврзани со односот на човекот кон животот,...

Битола: Промовирани мини сликовници

Битола вечна инспирација за генерации на битолчани. Богата историја, митови, легенди, знаменитости и обичаии како инспирација за нови мини сликовници за најмладите. Денеска во...

Стоп за проблемите со кои се соочуваат децата при бракоразводните постапки.

Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ и Здружението на граѓани "Центар за рамноправно родителство - Децата пред сè“ кон крајот на март одржаа прес...

 Работилница за дизајнирање на видео игри за основци во Свети Николе и Делчево

9 јуни 2022 Вчера и денеска во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Свети Николе и во Центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ во...

АПРИЛИЈАДА 2023: Ќе се избираат најдобри маски

Гевгелија, 01.04.2023 Во пресрет на Први Април, вчера, во Гевгелија се одбележуваше Денот на шегата со традиционалната манифестација  „Априлијада“ во огранизација на ЈОУ Пинерски дом...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }