вторник 28 мај, 2024

Ветување до Младинските здруженија: Приоритет на младите!

Гевгелија 24.12.2021 Градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, оствари работна средба со ученици од СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија и млади- членови на Клубот на...

“Децата во шарениот свет на сликовниците

Гевгелија 18 октомври 2022 Домот на културата „Македонија“- Гевгелија ја одбележа Детската недела во соработка со „Литера“. Гевгелија беше домаќин на дводневниот Меѓународен фестивал за...

„Распеано рибарче“ слави 25. роденден

Во понеделник и вторник на 15 и 16 април на големата сцена во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи 25....

20 Ноември, Светски ден на децата за поголема еднаквост и инклузивен-св

Да се потсетиме! Светскиот ден на децата беше воспоствен во 1954 година како Универзален ден на децата и се обележува на 20 ноември секоја година...

Ерменија подготвува модерна сцена за Детската Евровизија во декември

20-тиот детски избор за песна на Евровизија ќе се одржи во спортскиот и концертен комплекс Карен Демирчјан, во Ереван, Ерменија, на недела, 11 декември...

Гевгеличани-први во кошарка! 

Петчлена екипа, составена од: Славчо Илков, Кире Тошев,  Тодор Божинов, Митко Јакимовски и Ѓорге Митров, а поддржани  од градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов,...

ФИЛХАРМОНИЈА: Во сабота, концерт за деца „А Zoo Called Earth”

В сабота, во 12 часот, оркестарот на Македонска филхармонија ќе го одржи концертот за деца насловен „А Zoo Called Earth". Диригент е Ангел Спировски,...

“Меѓаши” бара правилен однос и чист воздух за децата од Кочани

На 22.3.2022 година бевме информирани дека Општина Кочани, изнела неколку стотини деца од општинските училишта на пошумување. Во активностите при пошумувањето на децата...

КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ КУПИ НЕБО? – ПИСМО НА ИНДИЈАНСКИОТ ПОГЛАВИЦА СИЈЕТЛ...

Како може да се продаде или купи небо и топлина на Земјата? Такво нешто нам ни е сосема туѓо. Ние не сме сопственици на...

ФИЛХАРМОНИЈА: Концерт за деца на 18 март

КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦА, Во Филхармонија, во сабота на 18 Март 2023, во 12 часот. Диригент: Ангел Спироски Солисти: Ивана Мазнејкова – пијано Ана Мазнејкова – пијано Програма: К....
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }