среда 4 октомври, 2023

Напревар за фрлање авиончиња од хартија

(Фото: Салцбург, 2019) Red Bull Paper Wings и оваа година повторно полетува со своите авиончиња од хартија. Идејата е многу едноставна: Нема керозин,...

Наградени млади пијанисти

 Во духот на натпреварувањето, дружењето и одржувањето пријателство, Гевгелија го одржа 10 Меѓународен натпревар по пијано. Од 14 до 16 јуни, 2022 година, во...

Трет триатлон натпревар на 14 мај во Скопје

14 март 2023, Скопје Триатлон клубот „Триоги Рејсинг“ го најавува третиот триатлон натпревар Stopanska Triogy Triathlon 2023 што ќе се одржи на 14 мај 2023...

 “Снежана” во изведба на Драмската секција во Гевгелија

19 Април, 2023 На сцената во Народниот театар- Гевгелија, дечињата од Драмската секција при ЈОУ Дом на култура „Македонија“- Гевгелија, неодамна, премиерно ја изведоа театарската...

По повод Детската недела, “Литера” со работилници за деца во Гевгелија

Во организација на ЈОУ Дом на култура „Македонија“- Гевгелија, а по повод одбележувањето на Детската недела, Гевгелија ќе биде домаќин на дводневен Меѓународен фестивал...

Се одржа третата детската поетска манифестација „Детски гласови 2022“

Во саботата се одржа третата по ред детска поетска манифестација „Детски гласови 2022“, настан со богата програма, со сите нишани, милина за душа во спортската...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }