сабота 25 мај, 2024

По повод Детската недела, “Литера” со работилници за деца во Гевгелија

Во организација на ЈОУ Дом на култура „Македонија“- Гевгелија, а по повод одбележувањето на Детската недела, Гевгелија ќе биде домаќин на дводневен Меѓународен фестивал...

Наградени млади пијанисти

 Во духот на натпреварувањето, дружењето и одржувањето пријателство, Гевгелија го одржа 10 Меѓународен натпревар по пијано. Од 14 до 16 јуни, 2022 година, во...

Првата детска амбасада во светот “Меѓаши” ја започнува кампањата против врсничко насилство „Следна станица“

Скопје, Март, 2024 година  Првата детска амбасада во светот Меѓаши, во рамки на проектот „Промоција на безбедна училишна средина“ ја започнува тригодишната кампања „Следна станица“,...

“Поточиња” на 13 и 14 април

На 13 и 14 април 2024 година во Македонска Филхармонија "Поточиња" по 21. пат ќе потечат и ќе донесат многу радост и насмевки на...

Национална конференција за врсничко насилство 

Конференцијата „Сите во акција за справување со врсничко насилство“ ќе се одржи в среда, на 21 февруари 2024 година, во Меморијалниот центар на Холокаустот...

Локалната конференција „Гостивар – Општина посветена на децата“ во рамки на проектот „Место за...

Локална конференција „Гостивар - Општина посветена на децата“ ќе се одржи на 23 мај 2024 – Youth and Community Center, Гостивар, во рамки на...

Kidsquare само за деца-Филмови, игри и забава за деца преку платформата Cinesquare

Македонската стриминг платформа Cinesquare за најмладите корисници воведи ново возбудливо искуство – Kidsquare за деца во возраст од 6 до 12 години. Почнувајќи од...

Се одржа третата детската поетска манифестација „Детски гласови 2022“

Во саботата се одржа третата по ред детска поетска манифестација „Детски гласови 2022“, настан со богата програма, со сите нишани, милина за душа во спортската...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }