четврток 18 април, 2024

Нови медали за младите битолски каратисти

Карате клуб „ЗАНШИН ДО“- Битола на државното првенство за кадети, јуниори и У21 кое се одржа на 04. 11. 2023 година во ООУ „...

Конкурс: “Распеано рибарче 2024“ повикува!

Организациониот одбор на фестивалот на детски песни „Распеано рибарче“ распишува Конкурс за нови песни и изведувачи за јубилејното 25 издание на фестивалот што ќе...

„Креираме заедно за подобра комуникација“ – креативна работилница

На 4 ноември тимот на СмартАп спроведува креативна работилница под насловот „Креираме заедно за подобра комуникација“, наменета за едукатори, родители и деца. Целта на оваа...

Се одржа Меѓународна конференција “Креирај го твоето место на растење”

Водечки експерти, креатори на политики и застапници од Европа кои се посветени на децата и кои имаат долгогодишно искуство во локалното планирање за децата...

Карате клубот „ЗАНШИН-ДО“ со нови медали

На балканскиот турнир "Златен куп Тетово 2023" кој се одржа во Тетово на 21.10.2023 година карате клуб „ЗАНШИН ДО “- БИТОЛА настапи со 10...

Меѓународна конференција „Креирај го твоето место за растење“

Центарот за семејно и детско згрижување (КМОП Скопје), во соработка со Првата детска амбасада во светот Меѓаши ќе одржи Меѓународна конференција „Креирај го...

Битолските младинци трет ден го учат францускиот јазик преку танцот

Во Битола веќе трет ден се одвиваат активностите на регионалниот проект; МЕСЕЦ НА ФРАНЦУСКАТА КУЛТУРА ВО БИТОЛА - ТАНЦ. Се работи за регионалниот проект „Учиме...

БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

На 9 и 10 октомври во Крушево, се одржа семинар насловен БИОДИВЕРЗИТЕТОТ И АВТОХТОНИТЕ СЕМИЊА-ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ ВО ЕДУКАЦИЈАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА во...

Кочани: „НЕ!“ за родовата идеологија во училиштата

 Во Кочани се  продолжува со собирање потписи за Петицијата "НЕ за родовата идеологија во училиштата, актите и документите во Општина Кочани”. Собирањето на...

ДЕТСКИ ГЛАСОВИ ПО ЧЕТВРТ ПАТ ВО РЕСЕН

Повторно во програмата на „Преспанскиот јаболкобер 2023"ќе се одржи четвртата поетска манифестација ДЕТСКИ ГЛАСОВИ 2023 со следната програма: *14 часот дружење на поетите и менторите...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }