Први април – Ден на шегата

Први април (о1.04) е 91-от ден од годината по Грегоријанскиот календар а до крај на годината има уште 274 денови. Овој ден е  симбол на...

Кујна-Брокула со печурки во три комбинации

Во времето на пости, но и за сите оние кои зеленчукот им е приоритет во нивната кујн,а денеска Ви предлагаме  комбинација на брокула и...

Април месец за театар на најмалите

Април е вистинскиот месец своите најмiли да ги однесете на некоја од претставите на Театарот за деца и младинци. Богатиот репертоар Ви нуди убави можности,...

„Крик на жена“ – „Врескам во свое име“

Во Македонија, на 28-ми март 2019 год. во Јавна соба Скопје, од 19.30-22.30  традиционално ќе се оддржи, по 4-ти(четврти пат), Меѓународниот фестивал на поезија и...

ХУМАНИТАРЕН „ГАЛЕБ“

   Во рамките на проектот Црвен крст во акција - Промоција на хумани вредности, со поддршка на Црвен крст на Р. Македонија - Општинска...

Руска фолк група ја пее македонската песна „ОЈ, ЈАНО, ЈАНО“- Изведба...

Tamburitzans е познат руски фолк ансамбл кој на 7-ми април ја почнува турнејата во Америка и ќе има концерти во повеќе градови во САД…... Но,...