вторник 18 јуни, 2024

Комеморација за Мирко Попов

Во петок, на 5. Април 2024 година, ќе се одржи комеморација за еден од највлијателните и најуспешни скопски музичари, композитори, текстописци, диџеи, издавачи...

Се одржа нов фестивал во модерен танц

Гевгелија 2.04.2024 Викендот, во Гевгелија за првпат се одржа Интернационалниот фестивал во модерен танц „Гевгелија Денс Фест“, во организација на Танцовото студио за модерни танци...

4. Стопанска Триоги триатлон 2024 на 19 мај во Скопје

29 март 2024 Четвртиот градски триатлон- спринт дистанца Стопанска Триоги триатлин 2024 ќе се одржи на 19 мај 2024 година во Скопје. Стартот и целта...

ИКС со трет извештај за штетните наративи во јавната политичка комуникација

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објави третиот извештај во рамки на истражувањето „Мерење на политички штетни наративи“ (ШТЕТ-НА), сублимат на податоците од мониторингот...

Се одржа тркалезна маса „Колку гледишта- толку верувања”

28.03.2024 Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) во соработка со ЕСТИМА и Амбасадата на САД во Скопје, а во рамките на проектот „Спротивставување на странската...

ЗНМ, ОЈО и МВР- најавуваат подигнување на безбедноста на новинарите

26.03.2024 Во организација на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска се одржа заеднички настан со претставници на Министерството за внатрешни работи (МВР) и Основното...

“Глумците пеат” на крај на овој месец

23.03.2024 Едно време ја креваше публиката на нога, "Глумците Пеат", музички спектакл со овации и аплаузи! По долга пауза се врати срамежливо минатата година, а оваа...

Засјаи уште една светска круна на Тв водителката Ева Јовановска

"Светот на младите останува" и "Убавината ќе го спаси светот" не се случајно кажани изреки, тие и тоа како прикажуваат голема вистина, а деновиве...

Збор, два за Куларт.мк

Подолго време размислував дали да напишам збор, два за Куларт.мк и неговото петгодишно опстојување или не. Сепак решив да напишам, водејќи се од онаа мисла:...

ИКС со првиот извештај за штетните наративи во јавната политичка комуникација

Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објави првиот извештај во рамки на истражувањето „Мерење на политички штетни наративи“ (ШТЕТ- НА). Целта на истражувањето е...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }