среда 29 март, 2023

Чевртоодделенците од гевгелиските училишта се запознаа со работата на градоначалникот

Гевгелија 30.11.2022 Во посета на градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, деновиве беа четвртооделенците со своите одделенски наставници од ООУ „Крсте Мисирков“- Гевгелија. Посетата беше...

„Користење на документарен филм како алатка во наставата во средното образование“

Здружението за промоција на документаристика „МакеДокс“ - Скопје, во изминативе два месеци го реализираше пилот-проектот „Користење на документарен филм како алатка во наставата...

Википедија – Енциклопедија на македонски јазик, медиумска писменост и култура

Јазикот кој го зборуваме, на кој пишуваме и од кој читаме е идентитетот, жива материја која не означува и идентитетски не определува. Организацијата ГЛАМ Македонија,...

Вики Камп – Маворово 2022

Здружението ГЛАМ Македонија кое работи на организирање на настани поврзани со слободната енциклопедија Википедија во соработка со училиштата низ Македонија и наставници-ментори на Вики...

Избрани 16 проектни апликации во рамките на „Суперучилишта“

СКОПЈЕ - Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) - локалната канцеларија во Северна Македонија во соработка со Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) го...

МЕГАИНТЕРВЈУ СО НАСЕР МИФТАРИ, НАГРАДЕН ЗА ПРОФЕСОР НА ГОДИНАТА: Департизација во образовниот процес, сега...

Професор, интелектуалец, активист, познавач на многу работи, со однесување како оние добри учители од стар ков, создадени да создадат генерации кои ќе го надминат...

Ученици од “Јахја Кемал” и “Д-р. Панче Караѓозов” ја посетија Спомен куќата на Мајка...

Скопје, 29.12.2022 година Вчера, ученици членови на литературната и ликовната секција од Ученичкиот дом при СМУГС "Д-р. Панче Караѓозов",заедно со професорките Катерина Митковска...

Гевгелија издвои пари за младите

За младинските политики, издвоени 268.000 денари Советот на Општина Гевгелија на својата 22. седница ја усвои Програмата за работа на Локалниот младински совет на...

Со поезија и уметнички цртежи, прославен Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Здружението на просветни работници на Град Скопје во соработка со ОУ "Петар Поп Арсов" и со поддршка од Општина Карпош го одбележа 21 февруари-...

Повик за трудови и документи на ЕУ Институт Скопје

Европскиот институт за менаџмент, право и дипломатија Скопје и ЕУ Институт Скопје организира 6-та меѓународна научна конференција (он-лајн) насловена како „ЕУ интеграции, предизвик, перспектива...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }