четврток 18 април, 2024

СЕ ЗАЈАКНУВА ВЕРБАТА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ КОН АГРОЕКОЛОШКАТА ЗАШТИТА

Биљана Консулоска Гвероска, научен советник и редовен професор во Начниот институт за тутун во Прилеп, при УКЛО   Нејзината научноистражувачка работа, која започнала пред 30 години...

ВИОЛЕТА НАУМОВСКА: Љубовта во делата на Петре М. Андреевски е нитка која постојано се...

Скопјани наскоро ќе уживаат во една уникатна поетска манифестација што ја организира  Здружението на просветни работници на Град Скопје и Здружението на пензионери од...

АНИТА ПАЛЧЕСКА: Убавите работи ги раскажувам низ фотографии!

Нема поубав начин да се одбележи 8.ми Март, Меѓународниот ден на жената, и секако деновите пред и потоа, па и цел овој Женски Месец,...

ЕКСКЛУЗИВНО СО ФИЛИП ДИНЕВ: Мојот нов албум “Romann” го снимив во Хамбург за само...

(Гевгелија 20, јануари 2024 година) Tрнливо и забавно, вака со два збора си го опишува својот досегашен музички пат, а за одлуката да студираш „џез...

ОЛИВЕРА ПЕТРУШЕВСКА, ТВ ЛИЦЕ: Не смееме да даваме слика на лажен луксуз во медиумите!

Таа е гордоста на ТВ Алфа! И не случајно го велиме ова- со својата емисија и новинарски труд на телевизијата ѝ даде сосема поинаков...

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ СО Д-Р ВАСО РИСТОВ, ДИРЕКТОР НА НОБ: Полните сали за нас се...

Д-р Васо Ристов е директор на НОБ, и еден од најпознатите македонски солисти на дувачки инструменти во својата генерација. Роден е во Радовиш, своето...

МAKEДОНИЈА Е НАША БАЗА, А КИНА МЕСТОТО КАДЕ СОЗРЕВАМЕ КАКО УМЕТНИЦИ

ЛИКОВНИТЕ УМЕТНИЦИ АЛЕКСАНДРА АЦЕСКА И ДАНИЕЛ КОЦЕВ ПАЗАМАТ ИЗЛОЖУВААТ ВО КИНЕСКИОТ ГРАД ФОШАН Филип Димкоски Македонските академски ликовни уметници Александра Ацеска и Даниел Коцев Пазамат, живеат...

ИНТЕРВЈУ- Марија Таушанска Анастасовска, новинар и уредник на единствениот додаток за деца во македонскиот...

Разговор со Марија Таушанска Анастасовска, новинар и уредник на единствениот додаток за деца во македонскиот дневен печат “КОЛИБРИ“ СЕДУМНАЕСЕТ ГОДИНИ СЕКОЈ ВТОРНИК ТРЧАМ ДА ГО КУПАМ...

ИВАНКА АПОСТОЛОВА БАСКАР: Фокусирани сме на меѓународна промоција на домашните изведувачки уметности!

Од областа на нашето културно живеење и дејствување, Македонскиот Центар на Интернационален театарски институт (Macedonian Center International Theater Institute) е еден од оние кој...

СЛОБОДАН МАРУНОВИЌ, СЛАВЕН ЦРНОГОРСКИ АКТЕР:  Човек само со љубов може да стане бесмртен!

Слободан Маруновиќ е славен црногорски актер, чие портфолио импресионира. Тој, се разбира, согласно талентот и можностите на времето во кое живееме, има остварувања на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }