сабота 25 мај, 2024

ЕКСКЛУЗИВНО СО ФИЛИП ДИНЕВ: Мојот нов албум “Romann” го снимив во Хамбург за само...

(Гевгелија 20, јануари 2024 година) Tрнливо и забавно, вака со два збора си го опишува својот досегашен музички пат, а за одлуката да студираш „џез...

ОЛИВЕРА ПЕТРУШЕВСКА, ТВ ЛИЦЕ: Не смееме да даваме слика на лажен луксуз во медиумите!

Таа е гордоста на ТВ Алфа! И не случајно го велиме ова- со својата емисија и новинарски труд на телевизијата ѝ даде сосема поинаков...

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ СО Д-Р ВАСО РИСТОВ, ДИРЕКТОР НА НОБ: Полните сали за нас се...

Д-р Васо Ристов е директор на НОБ, и еден од најпознатите македонски солисти на дувачки инструменти во својата генерација. Роден е во Радовиш, своето...

Нашата уредничка Парго гостуваше на “Музика 24” и потсети на најубавите концерти од оваа...

Уредничката на порталот за култура и уметност "Куларт" Валентина Ѓоргиевска Парго, денес во ексклузивното новогодишно интервју за музичкиот портал "Музика 24" потсети на најубавите...

ВАСИЈА ТРПЕНОСКА, ЛЕКАР- ХОЛИСТ: Треба да се направи мост меѓу конвенционалната и интегративната медицина!

Васија Трпеноска е дипломиран лекар по холистичка медицина, токсиколог, нутриционист и работи во своја ординација во Скопје, а воедно е илиценциран Life Coach во...

СИМЕ МЛАДЕНОВСКИ: Кога ги гледам моите успеси ги заборавам сите слатки маки низ кои...

Неодамна примивте Цветинова награда за мир, како признание за поддршката кон познатиот уметник Живко Поповски Цветин, и воедно и копија од писмото што нему...

МAKEДОНИЈА Е НАША БАЗА, А КИНА МЕСТОТО КАДЕ СОЗРЕВАМЕ КАКО УМЕТНИЦИ

ЛИКОВНИТЕ УМЕТНИЦИ АЛЕКСАНДРА АЦЕСКА И ДАНИЕЛ КОЦЕВ ПАЗАМАТ ИЗЛОЖУВААТ ВО КИНЕСКИОТ ГРАД ФОШАН Филип Димкоски Македонските академски ликовни уметници Александра Ацеска и Даниел Коцев Пазамат, живеат...

ИНТЕРВЈУ- Марија Таушанска Анастасовска, новинар и уредник на единствениот додаток за деца во македонскиот...

Разговор со Марија Таушанска Анастасовска, новинар и уредник на единствениот додаток за деца во македонскиот дневен печат “КОЛИБРИ“ СЕДУМНАЕСЕТ ГОДИНИ СЕКОЈ ВТОРНИК ТРЧАМ ДА ГО КУПАМ...

ИВАНКА АПОСТОЛОВА БАСКАР: Фокусирани сме на меѓународна промоција на домашните изведувачки уметности!

Од областа на нашето културно живеење и дејствување, Македонскиот Центар на Интернационален театарски институт (Macedonian Center International Theater Institute) е еден од оние кој...

СЛОБОДАН МАРУНОВИЌ, СЛАВЕН ЦРНОГОРСКИ АКТЕР:  Човек само со љубов може да стане бесмртен!

Слободан Маруновиќ е славен црногорски актер, чие портфолио импресионира. Тој, се разбира, согласно талентот и можностите на времето во кое живееме, има остварувања на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }