среда 8 февруари, 2023

Проф. д-р Мираковски: Работиме на тоа УГД во следните години да стане енергетски независен

Новиот ректор на УГД, проф. Д-р Дејан Мираковски даде интервју за Универзитетските медиуми. Ви го пренесуваме **** „Универзитетот ꞌГоце Делчев“ самостојно работи на креирање на систем за...

Писмо: Револтирани родители, бојкотираат настава 

  Ние, родители на ученици во 4б ООУ Владо Тасевски – Скопје, продолжуваме со реакцијата за нерамноправниот третман на нашите деца од страна на училишната управа...

Маникулт – гимназијалците иницираат, креираат, реализираат

Маникулт - гимназијалците иницираат, креираат, реализиират Што е Маникулт ? Маникулт е еднодневна хуманитарна манифестација во која нашите гимназијалци ќе ги покажат своите квалитети, умешност и вештини. Ве...

„Финансиски криминал и перење пари“-нова книга за справување со финансискиот криминал

"Успешните луѓе се градат едни со други. Тие се мотивираат, инспирираат и си помагаат едни на други. Неуспешните луѓе мразат, обвинуваат и се жалат". Со...

Повик за трудови и документи на ЕУ Институт Скопје

Европскиот институт за менаџмент, право и дипломатија Скопје и ЕУ Институт Скопје организира 6-та меѓународна научна конференција (он-лајн) насловена како „ЕУ интеграции, предизвик, перспектива...

Конкурси за есеј и ликовни дела на тема: “Женски права”

 Во тек се Kонкурсите за есеј и ликовни творби на тема: „Женски права“, кои ги распиша Општина Гевгелија, во соработка со Комисијата за еднакви...

Промоција на Толковниот речник на македонски јазик во Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков“

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска организира чествување по повод 5 Мај – Денот на...

Петмина гевгеличани ќе бидат корисници на стипендии за факултет

Општина Гевгелија ќе додели 5 стипендии за студентите запишани во прва година на Медицинските факултети и 4 стипендии за студентите запишани во прва година...

“Отворен ден” во РЦСОО “Ванчо Питошески” Охрид

Во Петок 27.05.2022 година во РЦСОО “Ванчо Питошески“-Охрид, во периодот од 10 до 15 часот, ќе се одржи отворен ден на кој ќе се...

Уште една метеоролошка куќичка за СОУ „Јосиф Јосифовски“

СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија е добитник на донација од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање- опрема за спроведување на GLOBE...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }