петок 2 декември, 2022

Велики четврток -Почнуваат празнувањата за Христовото воскресение

Со вечерната богослужба на Велика Среда завршуваат великоипосните богослуженија, а продолжуваат посебни богослужби, со друг состав и со особено значење. До Велика Среда во...

Отворена на сензорна соба во ООУ „Страшо Пинџур”

Неготино , 21.11.2022 – Од денес, ООУ „Страшо Пинџур" - Неготино располага со сензорна соба опремена со мноштво на дидактички материјали, сензорни елементи и...

21.Меморијален турнир во мал фудбал “Мирче Костов”

  На тревното игралиште „Мирата“ во Богородица започнаа генерациските натпревари во мал фудбал, во рамките на Меморијалниот турнир „Мирче Костов“, чиј организатор е ЗГ „Митко...

КОНКУРС  за новинарски текст на тема  „Есеј за старо Скопје“

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, Дирекцијата за Култура и Уметност на Скопје во рамките на мултимедијалната манифестација „Денови на европско Скопје“ која ќе...

Презентација на мониторингот на водите од Дојранско, Тиквешко и Беровско Езеро за 2021 година

четврток (23 декември), 11 часот, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, Кампус 2, Амфитеатар 2. Нетретирани испуштања на комунални и индустриски отпадни води, прекумерна...

Учесниците на Регионалната смотра на хортикултурни библиотеки, во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“

23 април, 2022 година Во рамките на проектот на битолската библиотека насловен: „Регионална смотра на хортикултурни библиотеки“ вчера во посета на НУ...

3 јуни – Ден на Св.Константин и Св. Елена

Денес денот, како и секој трети во шестиот месец од годината е посветен на Царица Елена (Flavia Iulia Helena Augusta) која го пронашла делот...

Работилници за развој на крeативноста „Направи и подари мартинка“

Месецот -март , познат како месец на пролетта но и месец на мартинките само што не ни затропал на врата. Овие февруарски недели Елица Перчинкова...

Служба на Велики петок- најтешкиот ден во Христијанството

Велики петок е најтешкиот празник во Христијанството, затоа што тоа е денот кога Исус Христос бил мачен и распнат на крст на Ерусалимското брдо....

Стипендии за девојки и жени од ранливи категории за подобрување на дигиталните вештини

Скопје, 2 декември, 2021 Сеавус Едукативен и развоен центар во соработка со IMPACT Foundation го отвора повикот наменет за сите заинтересирани жени и девојки од...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }