Астро приказна -Што шепотат ѕвездите до крајот на месец септември?

И месец септември некако се измолкнува ден за ден. Летото е пред крајот, иако со високите температури, како да не сака да си замине...

На денешен ден 12 септември 1927 година – Родена Грејс Кели,...

Грејс Патриша Келис (родена на  е на 12 септември1927 година а починала на 14 септември 1982 година ,само два дена по наполнувањето на 55-тата...

Познати наградите на 51. издание од Светската галерија на карикатури ...

„Остен“ соопшти дека на, 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019 се пријавиле 231 карикатурист од 58 земји со 635 карикатури а воедно...

Интервју со Горан Коши хрватски актер-Различностите можат да не спојуваат, а...

Интервју со ГОРАН КОШИ, Хрватски театарски, филмски и телевизиски актер Разгворот го водеше: Филип Димкоски Куларт.Мк беше во посета на Фестивалот на камерна драма „Ристо Шишков“...

9 септември 1969- Атина Бојаџи станува првата жена која го препливува...

На 9 септември 1969 година, легендата на македонското женско пливање Атина Бојаџи, станува првата жена која го препливува Ла Манш за време од 13...

„Ракотворци чувари на традицијата – наше богатство и гордост”-манифестација во Музеј...

Во чест на 8 септември, Денот на македонската независност,  Музејот на  Македонија во соработка со Здружението „АРТИ КРАФТ“ организираат етно културна манифестација насловена „Ракотворци...