сабота 25 јуни, 2022

Запис за Битола, најградскиот град во Македонија -Домот е онаму каде е душата

Велат домот ти е онаму каде ти е душата. Тоа е докажано премногу пати а посебно го чуствуваат оние, кои заминуваат од домот, заради...

Како да го разберете јазикот со кој еднакво зборува целиот свет-невербална комункација

Зошто треба да го научите јазикот на целиот свет ? Извадок од Прирачникот за комуникациски вештини „Кажи ми да ти кажам “ од М-р по...

Watertec Macedonia- Водата е половина здравје а чистата вода цело

Според истражувањата, кои постојано се вршат врз водата во целиот свет, еден резултат е заеднички за сите, а тоа е : Водата е најпотребниот...

Куларт кујна – Вегански полнети пиперки

Потребни состојки : Полнети пиперки-12, органик со кафен ориз -2 чаши, печурки, зачини Подготовка: Состојките се ставаат во тава и не се пржат на масло туку...

Поттикнување на насилството кај децата и младите, под влијание на телевизијата

Извадок од книгата „Кажи ми да ти кажам „-прирачник за комуникација и комуникациски вештини кај деца и млади  Автор М-р по комуникацикси науки Татјана Гогоска  Секојдневно...

Магијата на плетењето – како да го искористите подобро слободното време

Плетењето за мене било начин да се одморам во текот на испитната сесија, да ги искористам покорисно времето додека гледам некој филм или едноставно...

На традиционалната Галичка свадба 2019 младенци ќе бидат Марина Петровска и Огнен Караѓозовски

Од 12 до 14 јули, Галичник ќе се биде исполнет со звуците на традиционалните зурли и тапани, по повод  46- тото издание на културно-сценска...

Магијата на плетењето- Зошто треба да се придружите на нашата работилница за зен плетење

Магијата на плетењето - Моето тивко време за зен плетење Пишува, Д-р.Елица Перчинкова Како една случајна објава ми помогна да реализирам дамнешен сон, да го споделам...

Семејна комуникација-Слободното време поминувајте го заедно

Пишува М-р по комуникациски науки Татјана Гогоска  Современото семејство се соочува со низа дилеми, проблеми, наметнати ситуации кои понекогш под притисок на се околу не...

Вози право, вози здраво- Спортска, рекреативна и забавна манифестација во Скопје

Организаторите на оваа спортска, рекреативнаи забавна манифестација ,насловена како Вози здраво,вози право е отворена за сите граѓани кои  сакаат низ центарот на Градот да...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }