среда 29 јуни, 2022

Учесниците на Регионалната смотра на хортикултурни библиотеки, во посета на НУ Библиотека „Григор Прличев“

23 април, 2022 година Во рамките на проектот на битолската библиотека насловен: „Регионална смотра на хортикултурни библиотеки“ вчера во посета на НУ...

Медиумската писменост влегува во високото образование

Четири високообразовни институции ќе ја вклучат медиумската писменост во своите студиски програми. Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ од Универзитетот...

“Меѓаши” ги презентира извештаите од Ало Бушавко за 2021 година

16.02.2022 година, Скопје На конференцијата за медиуми, на која ПДАС Меѓаши редовно известува за наодите од работата на СОС телефонот за деца и млади сега...

Промовирана кампањата „Поддај рака и промени живот- Стани згрижувач!“

Гевгелија, 8 јуни 2022  Во рамките на проектот на СОС Детско село: „Право на семејство „Унапредување на системски недостатоци- Поддршка на реформите во системот за заштита...

Прилеп се подготвува за убавина, со Оpen beauty Hair Fest Prilep 2022

Оpen beauty Hair Fest Prilep 2022 се одржува за прв пат и единствен во нашата држава посветен на фризерите, меѓутоа е продолжение на досега...

НЧП: Да се намали ддв на производи на менструална хигиена!

Скопје, 30 мај 2022 Денеска во Јавна соба се одржа презентација на трошковната анализа на производите за управување со менструалното здравје и барање...

Панел дискусија на “Филтер” за текстилна индустрија

Во рамки на проектот "ФИЛТЕР", здружението на граѓани за нови уметности, технологија и екологија "3.14 Брокули", организира панел дискусија на тема: "Намалување на текстилниот...

Прославен 90-годишниот јубилеј на КУД “Танец” Миравци

Со свечена академија, вчера, на платото пред Домот на културата во Миравци, КУД „Танец“ од Миравци го прослави својот 90-годишен јубилеј. Во одбележувањето...

Четворица млади таленти добитници на наградата ДЕНЕС 2022

Одбрани се четворицата финалисти за наградата ДЕНЕС 2022 за млад/а визуелен/визуелна уметник/уметничка во Северна Македонија до 35 години, настан кој се организира по...

Манифестации, приредби и претстави за децата во Гевгелија

 Денеска, (8 јуни, 2022 година), ООУ „Крсте Мисирков“- Гевгелија со свечена академија го одбележа Патрониот празник на училиштето. Свечената манифестација „Растеме, траеме, опстојуваме“ ќе се...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }