среда 29 март, 2023

Доделени годишните награди на ЗНМ

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) ги додели наградите на тема: „Справување со загадувањето...

Формирана секција на млади новинари при ЗНМ

По иницијатива на група на млади новинари од повеќе различни медиуми вчера беше формирана секција на млади новинари при ЗНМ. На состанокот на кој...

Доделени наградите за најдобрите просветни работници на Скопје за учебната 2020/ 2021

Здружението на просветни работници на Град Скопје на 13.12.2021 година ја одбележа 20 годишнината од своето постоење и 20 годишнината од постоењето на манифестацијата...

Награди „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Врз основа на членовите 1, 2, 7, 12, 16, 17 и 18 од Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот...

Италијанско катче во охридската Библиотека и македонско катче на книгата во Трентино

Наскоро НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во „Прличевата одаја“ ќе отвори италијанско катче на книгата финансиски помогнато од италијанската  Конфедерација на работнички синдикати,...

Регионални консултации на УНЕСКО за Европа и за Северна Америка за културните политики

 – Сите сме свесни за вистинската моќ на културата, уметноста и културното наследство во зачувувањето на човековата меморија и враќањето на човечкото достоинство и...

ЗНМ реагира, за Момировски и Милосављевиќ

Здружението на новинари  на Македонија (ЗНМ) бара од Основното јавно обвинителство (ОЈО) во Скопје да ја отфрли кривичната пријава од Агенцијата за разузнавање за...

КОГА РАЗУМОТ НАДВЛАДУВА: Гест на скромност, новогодишно украсување на градот со декорациите од минатите...

Градот Гевгелија треба да послужи за пример во овие кризни времиња. Гевгелија во пресрет на новогодишните и божиќните празници ќе биде новогодишно украсена, а...

Аплицирањето за финансирање проекти од културата и спортот во 2022 година, до 18 декември

 До 18 декември, 2021 година, физички и правни лица можат да поднесат апликации за финансирање програми и проекти од страна на Општина Гевгелија кои...

„Кратки синџири за снабдување со храна“- обуки за производители

Како дел од активностите на проектот „Формирање на краток синџир за снабдување со храна од локални производители“, во тек се обуки за мали производители...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }