понеделник 27 јуни, 2022

МКЦ е дел од „Big Time Takeover”

ЈУ Младински културен центар (МКЦ) од јуни оваа година па се до април 2023 е дел од голем меѓународнот проект со наслов Big Time...

Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид преминува во отворен тип на Библиотека

Во пресрет на 23 Април Светскиот ден на книгата и авторското право НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од денес 20 април од затворен...

Насилството како недостиг на позитивна комуникација – Зголемено насилство, под негативно влијание на телевизијата

Дел од книгата „Кажи ми да ти кажам“-Прирачник за комуникациски, вештини  автор М-р по комуникациски науки Татјана Гогоска  Правилната комуникација и комуникациска вештина доаѓа од...

Во поликлиника “Ружа”- уметнички одбележан Светскиот ден на здравјето

Скопје, 7 април 2022 Со уметнички перформанси, во поликлиника "Ружа" во Капиштец, денес беше одбележан 7. Април - Светскиот ден на здравјето. Настанот го сочинуваа...

СКОПЈЕ- Реконструкција на пешачките патеки во „ГРАДСКИ ПАРК”

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и директорот на ЈП Улици и патишта, Борис Настов,  извршија увид и обиколка на реконструкцијата на патеките во...

Прва средба и перформанс со деца, на Македонците од Азурен брег

На 30.октомври во салата Агора, во Монако за прв пат беше одржана Манифестација за Македонците од Азурен брег. Во рамки на оваа манифестација, беше...

Снежана Паноска-Поетскиот збор низ сликите на животот и животниот копнеж

Снежана Паноска, поет која живее во Прилеп родена е во 1955 г. во Струмица а долги години живее во Прилеп. И покрај тоа што...

Како до го донесете светот поблиску – Домот нека биде вашиот свет

Покрај постојаните успеси и работа на личен развој, обезбедување на финансиска стабилност , индивидуален просперитет, на крајот од денот сè се сведува на првата...

Дигитална мониторинг платформа на УХМР е достапна на три јазици

Скопје, 20.10.2021 Дигиталната мониторинг платформа на УХМР е достапна на македонски, албански и англиски јазик на www.waterquality.uhmr.gov.mk. Јавен преглед и редовно следење на квалитетот и загадувањето...

20 по ред Крводарителска акција на хотел “Аполонија”

Фондацијата „Аполонија“- Гевгелија во соработка со Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница - Гевгелија и со Општинската органзација на Црвениот крст- Гевгелија,...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }