среда 8 февруари, 2023

Отворена чудесната приказна за македонските банкноти: Обележјата на македонските пари изложени во Музејот на...

Скопје, 8 јули 2022 Златната маска од Горна Порта и златните обетки со гулабици од Охридско, мермерното торзо на божицата Изида, тетовската Менада,...

Јубилеј: 15 години, Зелената арка

 Се одбележуваат 15 години од основањето на граѓанската организација Зелената арка на 23.09.2022 (петок) од 17:00 часот во општествената градина Бостание. Почеток во 17...

Калинки за Ѓорге Иванов, Новак Ѓоковиќ на стакло- импресивни изработки на Зоран Кузманов!

Вредноста на рачните уметнички изработки е, не само во нивната уникатност, многу повеќе во љубовта што во неа ја вградува оној чии раце го...

Учителот Исаија Попоски од селото Битуше е дел од животите на многу генерации

Кога потомците се горди на предците  Пишува  М-р Татјана Гогоска, новинар и автор Написот за мојот дедо, големиот учител Исаија Попоски од селото Битуше, во весникот...

“Аполонија” собра 45 единици крв

Фондацијата „Аполонија“- Гевгелија во соработка со Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа Болница- Гевгелија и со Општинската органзација на Црвениот крст-Гевгелија, во просториите...

Тоше Анчев и Ангел Делиќ трчаа во чест на Тоше Проески

Тоше Анчев, овој пат заедно со Ангел Делиќ, беа двајцата гевгеличани, дел од 13 ултрамаратонци, кои од Нова Градишка до Крушево трчаа во чест...

Продолжен е рокот за поднесување на пријавите на Годишните конкурси

Продолжен рокот за поднесување на пријавите на Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес по одделни области и активности од културата за 2022...

„Малиот принц“- Буквар во секое семејство

Книгата “Малиот принц” означува со децении многу детства, но  зошто треба да е Буквар на секое семејство ќе го објасниме со  неколку  моќни цитати...

Објавен Индексот за безбедноста на новинарите на Западен Балкан

Индексот се однесува на 2020 година и се потпира врз истражувачки податоци, собрани и анализирани од партнерите на платформата на новинарски здруженија од Западен...

Голем интерес за реализација на проекти од спортот и културата

Гевгелија, 11 јануари 2022 Согласно објавените Конкурси од страна на Општина Гевгелија за финансирање на проектни активности од областа на културата и спортот во 2022,...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }