петок 20 мај, 2022

Ако пари немаме, љубов си имаме …и само здравје !

Мислам дека нема човек роден после Војната, онаа Втората Светска а да не ги чул овие зборови од своите родители, баби, дедовци па и...

Колумна – “Постои ли вистинска љубов?“

Не можам да допрам до љубовта? Или пак не сакам, плашејќи се дека повторно и повторно ќе се соочам со чуството дека: таа “вистинската...

Музика за деца!

Се сеќавате на убавите детски песнички "Мојата учителка" , "Еј гулаби бели" , "Скопје радост ти ќе бидеш", а потоа и на малку послободните...

Големата (филмска) љубов!

Секогаш штом го слушнам прашањето "Дали го изгледа филмот?" пред очи ми излегува слика кога нашиот великан Горан Стефановски при едно вечерно излегување ме...

“Златното тркало”, е навистина златно!

Не знам колкумина од вас слушнале за фестивалот "Златно тркало", дека тоа е фестивал на, или подобро речено за ромски филмови (документарни и играни),...

Антикорупциска на естрада, веднаш !

Животот во едно општество нема право никој да го нарушува. И никој нема право на некому друг да му дозволи да го нарушува, да...

Колумна – Пардон! За да нема забуни !

Предизборие! После 30 години „слободни избори“ на кои се „изразува вољата на народот“ , во воздухот сеуште се чувствува добро познат мирис на политичка...

Андреа го фрли знамето на својата држава – намерно или не, промислено или не...

Евровизија 2022 - Tорино, претставник од МРТ- Македонија, Андреа со својата нумера на тандемот Масевски - "Circles". Таман мислев дека оваа Евровизија нема да има...

Водата насушна потреба – а културата ?

Велат човек без се може, ама без вода и воздух никако. Тоа се повтори и вчера во главниот ни наш град, кога од Центар...

Колумна – За македонскиот јазик, нашата најголема ТАТКОВИНА без граници

„Јазикот е нашата татковина“- напиша Блаже Конески и во оваа мала проширена реченица ја стави целата вистина и целата смисла на македонското опстојување низ...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }