среда 29 јуни, 2022

Културата и градот – Ќе ја дадеме ли Универзална сала, паметник и симбол на...

Зад десруктивната желба да се уништи и сруши се, стојат обично поединци или групи кој својот личен комплекс, дојдени на позиција на која треба...

Краткиот здив за опстанок на културата

Последниве шест месеци се смени животот на луѓето, се смени функционирањето на светот, се сменија многу нешта. Во тие промени со краток здив се...

Евровизија 2021 -Најголемата музичка европска магија со нови свежи музички ветрови

  Васил , својата „Here I Stand“ ја донесе на сцената во Ротердам, како целосна емотивна музичка приказна Евровизиското годинешно издание (по пауза од една година), овој...

Колумна – Оригиналите авторски дела, секогаш се бесценети

Масовната потрошувачка во сите области, направи вистинските уметнички, креативни и дела со вредности, многу лесно да бидат уништени од копии односно со несоодветна замена...

Колумна – Додека светот оди по патеката на иднината, ние само нешто ЧЕКАМЕ !

Една од најнегативните навики која преминува во научена негативна емоција кај нашиот човек е да ЧЕКА. Никој и никогаш не чекал толку, како луѓето...

Колумна- Улиците во Скопје со сменети имиња а се останато исто

Денеска социјалните мрежи и медиумите се преплавени со најавата за предлогот на Град Скопје, на  дури 571 улици и плоштади во Скопје да им...

Колумна – За македонскиот јазик, нашата најголема ТАТКОВИНА без граници

„Јазикот е нашата татковина“- напиша Блаже Конески и во оваа мала проширена реченица ја стави целата вистина и целата смисла на македонското опстојување низ...

Водата насушна потреба – а културата ?

Велат човек без се може, ама без вода и воздух никако. Тоа се повтори и вчера во главниот ни наш град, кога од Центар...

Насилството како недостиг на позитивна комуникација – Зголемено насилство, под негативно влијание на телевизијата

Дел од книгата „Кажи ми да ти кажам“-Прирачник за комуникациски, вештини  автор М-р по комуникациски науки Татјана Гогоска  Правилната комуникација и комуникациска вештина доаѓа од...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }